Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Έργα & Ενέργειες

Ήχοι και Χρώματα
--2008-08-31

Πρόγραμμα: INTERREG III A
            Προϋπολογισμός: 120.000,00 ευρώ
            Περαίωση έργου: 31-08-2008
 
 
Ο Δήμος Σταυρούπολης στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG III A., ή άλλο πρόγραμμα, για την προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση απομακρυσμένων   περιοχών και περιοχών που συνορεύουν με τις υποψήφιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωρεί στην καθιέρωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων με ονομασία «Ιστορικές Διαδρομές».
Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η συνεργασία του Δήμου με Δήμους όμορων κρατών και δη του Δήμου Smolian, από τη Βουλγαρία.
Ο τίτλος της θεματικής ενότητας που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ιστορικές Διαδρομές» είναι «Ήχοι και Χρώματα» και θα αφορά μεμονωμένες ή από κοινού προσπάθειες παιδιών μικρής και μέσης ηλικίας, σε ομάδες των 20 παιδιών, για την αποτύπωση φυσικών χρωμάτων της περιοχής σε ανοικτούς χώρους του Δήμου, σε συνεργασία με την Ακαδημία Παιδικής Τέχνης και σε ημερομηνία που θα καθορισθεί παίρνοντας υπόψη πολιτιστικά δρώμενα της Περιοχής του Δήμου Σταυρούπολης κατά την καλοκαιρινή περίοδο
Οι εκδηλώσεις αυτές θα αποτελούνται από τέσσερις διαφορετικές δραστηριότητες. Η πρώτη θα είναι φωτογραφία, η δεύτερη ζωγραφική, η τρίτη χαρακτική και τέλος μία δραστηριότητα που θα έχει ήχους. Στο καθένα από τα παιδιά που θα συμμετέχουν προβλέπεται η παραχώρηση όλων των απαραίτητων   υλικών   για την διεξαγωγή του προγράμματος. Αναλυτικότερα τα εποπτικά μέσα θα είναι:
·         Για την φωτογραφία
Ø       Φωτογραφικές μηχανές
Ø       Εκτύπωση των φωτογραφιών
 
·         Για τα χρώματα
Ø       Μπλοκ ζωγραφικής
Ø       Μπογιές
Ø       Καβαλέτα
 
·          Για την χαρακτική
Ø       Σετ ξυλογλυπτικής
Ø       Τρυπανάκια
 
·         Για τους ήχους
Ø       Μαγνητόφωνα
Ø       Κασέτες
Ø       Ακουστικά
Ø       Μουσικά όργανα
 
Η πρώτη   ομάδα των παιδιών θα κληθεί   να αποτυπώσει στο χαρτί τις εικόνες που θα την εντυπωσιάσουν   από το φυσικό περιβάλλον . Μία δεύτερη ομάδα θα ηχογραφήσει ήχους από την φύση και θα κληθεί να τους αναπαραγάγει με διάφορα μουσικά όργανα. Η τρίτη ομάδα θα φωτογραφήσει   διάφορα τοπία και εικόνες    ενώ η τέταρτη ομάδα με την χαρακτική θα προσπαθήσει να μεταφέρει στο ξύλο οποιαδήποτε φυσική ομορφιά ή   τοπίο άρεσε στο κάθε παιδί χωριστά.
Κατά την διάρκεια αυτών των   εκδηλώσεων θα υπάρχει μέσω Internet σύνδεση του Δήμου με την περιοχή Smolian   της Βουλγαρίας , όπου με ψηφιακούς projectors, θα είναι δυνατή η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων καθώς και η αποστολή e-mail από τους γονείς, συγγενείς ή και κατοίκους των περιοχών.
Τέλος ο Δήμος θα αναλάβει και την φιλοξενία των παιδιών κατά την διάρκεια της παραμονής τους στον Δήμο καθώς και την μετακίνηση τους στους ανοιχτούς χώρους που θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις.
H πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος θα συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Δήμου Σταυρούπολης και του Δήμου Smolian της Βουλγαρίας αλλά και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης με το όμορα κράτος της Βουλγαρίας. Θα οδηγήσει στην αμφότερη γνωριμία και προσέγγιση των κατοίκων, χρησιμοποιώντας τα παιδιά ως δίαυλο επικοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα θα γίνει δυνατή η ανταλλαγή πολιτισμικών και πολιτιστικών στοιχείων. Τα παιδιά και των δύο   εθνικοτήτων θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν μαζί, γεγονός που θα τα ’’αναγκάσει’’ να επικοινωνήσουν και έτσι να γνωριστούν και να αναπτύξουν μεταξύ τους σχέσεις.   

  
 
  Η Περιοχή
canoe-kayak στο ήρεμο ποτάμι
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης