Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Ενημέρωση

Κ.Υ.Ε πληροφοριακό έντυπο μηνός Ιανουαρίου 2009
--2009-02-03

 Παρακάτω συνοπτικά παραθέτουμε τα Προγράμματα που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο του 2009 για τα οποία αναλυτικές πληροφορίες και ενημερωτικά έντυπα διατίθενται δωρεάν στο Δημαρχείο Σταυρούπολης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 14:00.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε για το Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Δήμου Σταυρούπολης παραθέτοντας άλλα και ζητώντας σας πληροφορίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

 
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2542350115    (Χατζογλίδου Δέσποινα)  

2542350114 (Παπουτσόγλου Στυλιανός)
 

Για να λαμβάνεται το παρόν έντυπο με e-mail παρακαλούμε αποστείλατε μήνυμα στο

despoina@stavroupolis.gr
 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
 

Ο Δήμος Σταυρούπολης τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί μια εντατικοποιημένη προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες από όλη την επικράτεια και να τονώσει την τοπική οικονομία.

Σε μία προσπάθεια να αναδείξει και να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της περιοχής, που δεν είναι άλλα από τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό πλούτο, η Τοπική Αρχή προχωρεί συνεχώς σε ολοκληρωμένου χαρακτήρα παρεμβάσεις τόσο στον τομέα τουριστικών υποδομών (λειτουργία κέντρου τουριστικής ενημέρωσης και προβολής με χρήση τηλεματικού δικτύου, αγορά και χρήση τουριστικού τρένου, προμήθεια info kiosk και έναρξη τοποθέτησης ασύρματου δικτύου internet, αναβάθμιση Δασοτουριστικών εγκαταστάσεων, διοργάνωση τοπικών πολιτιστικών δρώμενων, διασυνοριακών προγραμμάτων) άλλα και σε εκτεταμένες ενέργειες τουριστικής προβολής (έκδοση και διανομή πληροφοριακών τουριστικών εντύπων και χαρτών της ευρύτερης περιοχής άλλα και των ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις, τουριστικούς πράκτορες, κοινωνικές ομάδες όπως ΚΑΠΗ, Σχολεία, Τουριστικά περίπτερα κλπ σε όλη την Ελλάδα, δημιουργία και συνεχή ενημέρωση διαδικτυακού χώρου με υψηλούς δείκτες επισκεψιμότητας, δημοσιεύσεις τουριστικής προβολής στον τοπικό τύπο αλλά και σε εξειδικευμένες πανελλαδικές τουριστικές εκδόσεις)  

         Από τον Μάιο του 2008 λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης των επισκεπτών της περιοχής που σήμερα στεγάζεται στον χώρο που στεγαζόταν η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Νέστος – Ροδόπη και έχει ως σκοπό την ενημέρωση τουριστών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου που επιθυμεί να πληροφορηθεί για την περιοχή, όλες τις ημέρες του έτους από προσωπικό του Δήμου και με τη βοήθεια σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων (εκσυγχρονισμένου τηλεματικού δικτύου) και πλούσιου έντυπου πληροφοριακού υλικού, που διατίθεται δωρεάν.

Μέσω του Γραφείου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για το πλήθος και την τοποθεσία των αρχαιολογικών και των ιστορικών αξιοθέατων, ανακαλύπτοντας την ιδιαίτερη ιστορική και λαογραφική πολυμορφία και την πλούσια κληρονομιά σε ιστορία, παράδοση και πολιτισμό που έχει να επιδείξει η περιοχή, παράλληλα με τη φυσική ομορφιά του ορεινού όγκου της Ροδόπης και της κοιλάδας του Νέστου με τα λιθόκτιστα χωριά, τα πυκνά δάση, τις χαράδρες, τα γραφικά μονοπάτια, τους καταρράκτες και σπάνια είδη φυτών και άγριων ζώων. Επιπλέον δίνονται πληροφορίες και έντυπα για τα καταλύματα ,τους ξενώνες , τα ξενοδοχεία , τις ταβέρνες, τα εστιατόρια και τα καφέ της περιοχής και δεκάδες εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης και δράσης.

Η Δημοτική Άρχη, προσβλέποντας σε μια ειλικρινή συνεργασία μεταξύ αυτής και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όρια του, πρόκειται να αναρτήσει (εφόσον είναι επιθυμητό) στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www. stavroupolis.gr, φωτογραφίες αυτών και άμεση σύνδεση (link) με τις δικές τους ιστοσελίδες ώστε να επιτευχθεί συλλογική προβολή του τουριστικού προϊόντος μας και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από αυτή. 

Παρακαλούνται, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, χώρων εστίασης και αναψυχής της περιοχής, εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού κλπ που διαθέτουν ιστοσελίδα, e-mail, φωτογραφίες και διαφημιστικά σε ηλεκτρονική και σε έντυπη μορφή, να επικοινωνήσουν και να τα παραδώσουν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, για να τα προωθήσουν.

 

Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Δήμου Σταυρούπολης

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
  • Νικολαίδης Στέφανος
  • Σαρνισλίδου Αναστασία
  • Μακρόγλου Βασιλική
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2542 0 22693
Ε-mail : stefanos@stavroupolis.gr
 

Με το Γραφείο αυτό θα μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε για να προμηθεύεστε έντυπο υλικό της τουριστικής προβολής του Δήμου, να διατυπώνετε τα τυχόν προβλήματα και τις όποιες προτάσεις σας αλλά και από εκεί θα ενημερώνεστε ηλεκτρονικά για δελτία τύπου που σας αφορούν .

Σας ζητούμε την ενεργή συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια του Δήμου Σταυρούπολης για τη μέγιστη δυνατή προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας και προσβλέπουμε στην από κοινού συνεργασία μας.  

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ__________________________________________
 

1.     ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

 

Ξεκίνησε την 20-1-2009 το πρόγραμμα που αφορά στην επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων νέων αποφοίτων τουλάχιστον γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 30 ετών (συμπληρωμένων ημερολογιακά), εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της ζήτησης από τις επιχειρήσεις .

Στο πρόγραμμα εντάσσονται αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερα από 50 άτομα προσωπικό και συγκεκριμένα:

 

v       Επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό μπορούν να ενταχθούν για έναν (1) άνεργο.

v       Επιχειρήσεις με προσωπικό 1-9 άτομα μπορούν να ενταχθούν για δύο (2) άνεργους.

v       Επιχειρήσεις με προσωπικό από 10 έως 50 άτομα, μπορούν να απασχολήσουν αριθμό ατόμων που ανέρχεται μέχρι 20% της μέσης απασχόλησης κατά τη διάρκεια του προηγουμένου έτους

 

προϋπόθεση επίσης αποτελεί η δημιουργούμενη θέση εργασίας να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της.

 
 

Το ύψος της επιδότησης για κάθε ημέρα πλήρους ωραρίου ανέρχεται:

 

v       Στα είκοσι δύο (22) ευρώ ημερησίως, τους δύο (2) πρώτους μήνες του προγράμματος,

v       Τους υπόλοιπους δεκαεννέα (19) μήνες, στα δεκαοκτώ (18) ευρώ ημερησίως για τους κοινούς άνεργους και στα είκοσι (20) ευρώ ημερησίως για τους ανέργους μειονεκτικής θέσης, δηλαδή μακροχρόνια άνεργους και άνεργες γυναίκες μητέρες ανήλικων τέκνων.

 

Ο χρόνος επιδότησης της απασχόλησης ορίζεται στους είκοσι έναν (21) μήνες και μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για τρεις (3) μήνες ακόμη.

Για όλο το χρονικό διάστημα επιχορήγησης του προγράμματος ο επιχορηγούμενος θα έχει πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σύμφωνα με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις.

Σε περίπτωση που ο μισθωτός απασχολείται με καθεστώς μερικής απασχόλησης από 4 ώρες και άνω ημερησίως, το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο ήμισυ του ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης.

 

2.     ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ

 

Ανοικτά παραμένουν τα παρακάτω προγράμματα του ΟΑΕΔ έως να εξαντληθεί ο αριθμός των εγκεκριμένων θέσεων επιδότησης, για τα οποία σας ενημερώσαμε στο Πληροφοριακό μας έντυπο του Δεκεμβρίου 2008.

  

1.     Μια Αρχή, Μια Ευκαιρία ηλικίας 16-25

2.     Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για ανέργους, ηλικίας 31-44

3.     Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ηλικίας 22-32 ετών – Νέοι & Επιχειρηματικότητα

4.     Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ηλικίας 33-64 ετών

 

Πληροφορίες για τα παραπάνω προγράμματα μπορείτε να πάρετε από το γραφείο του ΚΥΕ του Δήμου Σταυρούπολης και περιλήψεις τους υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου www. stavroupolis.gr στο διακριτό “Εξυπηρέτηση του πολίτη” – “ΚΥΕ”

 
 
ΕΝΕΡΓΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ_& ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ_____________________________
 

ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 
Περιγραφή

Πρόκειται για δυνατότητα απόκτησης άτοκου κεφάλαιου κίνησης για την επιχείρηση. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας παρέχει επιδότηση που θα καλύπτει πλήρως το επιτόκιο (προκαθορισμένο επιτόκιο Euribor + 2,1 μονάδες + 0,6 εισφ. Ν.125/75).

 
Τομείς Ενδιαφέροντος

Εμπόριο, Υπηρεσίες

 
Γεωγραφική Περιοχή

Όλες οι περιφέρειες

 

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων

από 12/12/2008 έως 31/12/2010

 
Όροι

Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μορφών και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
-  Έχουν κέντρο άσκησης της δραστηριότητάς τους μέσα στα όρια της ελληνικής επικράτειας
-  Έχουν τουλάχιστον τρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις και τρία συνεχόμενα χρόνια κερδοφορίας προ αποσβέσεων

-  Απασχολούν λιγότερα από 50 άτομα και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. € (τελευταία κλεισμένη διαχειριστική χρήση)

-  Δεν τους έχουν υποβληθεί κυρώσεις για παράβαση κοινοτικών κανονισμών ή εθνικής νομοθεσίας
Ποιες επιχειρήσεις δεν αφορά:

-  Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, γεωργική παραγωγή και κτηνοτροφία, μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων)

-  Επιχειρήσεις που διατηρούν βιβλία Α’ κατηγορίας (πλανόδιοι, περίπτερα…)

-  Επιχειρήσεις που η τράπεζα αξιολογεί αρνητικά ως προς τη βιωσιμότητα τους και την ικανότητά τους να αποπληρώσουν το δάνειο λόγο επιβαρυμένων λοιπών στοιχείων (μεγάλες οφειλές, Τειρεσίας…)

-  Επιχειρήσεις στον τομέα του άνθρακα

-  Επιχειρήσεις στον κλάδο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών για λογαριασμό τρίτων εφ’ όσον η αιτούμενη ενίσχυση αφορά την απόκτηση οχημάτων οδικών εμπορευματικών μεταφορών

Επίσης αποκλείονται από την εγγύηση και  επιδότηση επιτοκίου:

-  Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, οι Δημοτικές και Δημόσιες Επιχειρήσεις, οι Δημόσιοι Οργανισμοί
-  Οι ΜΕ/ΠΜΕ  του Χρηματοπιστωτικού και Χρηματοοικονομικού Τομέα (Τράπεζες, Εταιρείες Venture Capital, ΕΚΕΣ, Εταιρείες Leasing, Eταιρείες Factoring, Ασφαλιστικές Εταιρείες, ΑΕΔΑΚ, ΑΕΕΧ, ΕΛΔΕ κ.λπ.)

- Τα Νομικά Πρόσωπα ή Ενώσεις Προσώπων ή Εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (σωματεία, σύλλογοι, όμιλοι κλπ.)

Για την επιλεξιμότητα ή μη ΜΕ/ΠΜΕ  με μικτή δραστηριότητα (ήτοι επιχείρηση που δραστηριοποιείται πχ στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων καθώς και  στον τριτογενή τομέα), θα λαμβάνεται υπόψη η δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα (της τελευταίας κλεισμένης διαχειριστικής χρήσεως).

 

Διαρθρωτικό Ταμείο

Η Δράση αφορά την εγγύηση και επιδότηση του επιτοκίου  τραπεζικών δανείων κεφαλαίου κίνησης, τακτής λήξης.

Συγκεκριμένα, παρέχεται εγγύηση και  επιδοτείται ολόκληρο το επιτόκιο δανεισμού όλων των συμβάσεων τραπεζικών δανείων για τα οποία ισχύουν αθροιστικά τα εξής:
- η μέγιστη διάρκεια του δανείου, της εγγύησης και της επιδότησης είναι τρία έτη (χωρίς περίοδο χάριτος)

- είναι εγγυημένα από την ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. σε ποσοστό 80% με παραίτηση από το δικαίωμα της ένστασης διζήσεως

- για το υπόλοιπο 20% του δανείου για το οποίο δεν εγγυάται η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ η Τράπεζα δεν θα αναζητά εξασφαλίσεις από τις ΜΕ/ΠΜΕ
- αφορούν δάνεια χρεολυτικής απόσβεσης με εξαμηνιαία συχνότητα πληρωμής δόσεων κεφαλαίου και εξαμηνιαίο ημερολογιακό εκτοκισμό, με επιτόκιο EURIBOR  εξαμήνου + 2,10 μονάδες

- αφορούν σε συγκεκριμένο, προσδιοριζόμενο στη δανειακή σύμβαση, ύψος δανείου, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του μέσου όρου του κύκλου εργασιών των τριών τελευταίων κλεισμένων διαχειριστικών χρήσεων

 

Το κατώτατο επιλέξιμο ποσό δανείου προς εγγύηση και  επιδότηση είναι 5.000,00 €
Το ανώτατο επιλέξιμο ποσό δανείου προς εγγύηση και  επιδότηση είναι 350.000,00 €
Εξαιρούνται, δηλαδή δεν είναι επιλέξιμα:

1.Δάνεια που δεν συνδέονται με ανάγκες κάλυψης κεφαλαίου κίνησης
2.Δάνεια που αφορούν στη δημιουργία και λειτουργία εξαγωγικού δικτύου διανομής ή άλλες τρέχουσες δαπάνες που συνδέονται µε εξαγωγική δραστηριότητα

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 3299/2004

Ο Επενδυτικός Νόμος 3299/2004 χορηγεί ελκυστικά κίνητρα για επενδύσεις άνω των 100.000 €, σε όλους τους τομείς της οικονομίας, που υλοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας από επιχειρήσεις ανεξάρτητα μεγέθους, δίνοντας έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους ανερχόμενους κλάδους της οικονομίας.

Ο νόμος προβλέπει ισχυρά κίνητρα και ενισχύσεις για τις επενδύσεις στους βασικούς τομείς και κλάδους ανάπτυξης με ελάχιστη ιδία συμμετοχή το 25%. Επίσης τώρα στο Νόμο μπορούν να ενταχθούν και οι εμπορικές επιχειρήσεις. Παρέχονται εναλλακτικά τα παρακάτω είδη ενισχύσεων:

Επιχορήγηση (δωρεάν παροχή χρηματικού ποσού από το Δημόσιο)

Επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (κάλυψη τμήματος των δόσεων)

Φορολογική απαλλαγή (μη καταβολής φόρου εισοδήματος της πρώτης δεκαετίας)

Επιδότηση του κόστους της απασχόλησης (κάλυψη τμήματος για μία δεκαετία)

Τα επενδυτικά σχέδια, κατανέμονται σε (5) τομείς οικονομικής δραστηριότητας και σε πέντε κατηγορίες ενισχύσεων όπως:

Στον πρωτογενή τομέα: Ορυκτά, γεωργία, αλιεία, τυποποίηση, συσκευασία κλπ.

Επενδυτικά σχέδια στο δευτερογενή τομέα: Μέταλλα, ενέργεια, αφαλάτωση

Στον τομέα του τουρισμού: Ίδρυση, επέκταση, Εκσυγχρονισμός Τουριστικών Μονάδων

Επενδυτικά σχέδια στον τριτογενή τομέα: Μεταφορές, εμπόριο, πληροφορική κ.α.

Ειδικά επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που ασκούν τις δραστηριότητες προστασίας του περιβάλλοντος: Διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση κλπ.

            Οι παρερχόμενες ενισχύσεις ανά Κατηγορία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Σταυρούπολης Περιοχή Δ΄, μπορεί να φθάσουν μέχρι 55%.

  
 
  Η Περιοχή
Δάσος της περιοχής
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης