Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Ενημέρωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
--2010-09-24

 1. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 Η Σταυρούπολη ως Δήμος πρωτοϊδρύθηκε το 1946, και ως εκ τούτου είναι (μαζί με τον αστικό Δήμο Ξάνθης) ένας από τους δύο ιδρυτικούς Δήμους του Νομού Ξάνθης. Το 1998, με την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου «Ιωάννης Καποδίστριας» και την συνένωση του Δήμου Σταυρούπολης και των έξι πρώην όμορων κοινοτήτων του (ΓΕΡΑΚΑ, ΔΑΦΝΩΝΑ, ΚΑΡΥΟΦΥΤΟΥ, ΚΟΜΝΗΝΩΝ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ) απέκτησε την σημερινή του μορφή. Σήμερα λοιπόν ο Δήμος μας καλύπτει το βορειοδυτικό ορεινό τμήμα του Νομού Ξάνθης και ορίζει την βόρεια οριογραμμή των συνόρων μας με τη Βουλγαρία, καταλαμβάνοντας συνολική έκταση 342.002 στρεμμάτων από τα οποία το 83% είναι ορεινά και το 17% ημιορεινά της οροσειράς Ροδόπης, ενώ διασχίζεται από τον ποταμό Νέστο και αποτελεί το σταυροδρόμι των τριών Νομών Ξάνθης – Καβάλας – Δράμας.
Ο δυτικότερος οικισμός του Δήμου είναι αυτός της Μυρτούσας και απέχει 72 χλμ από την πόλη της Ξάνθης και 22 χλμ από την Δράμα. Η Μυρτούσα μαζί με πέντε ακόμη οικισμούς μας, εξυπηρετούνται σε θέματα ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ από την Δράμα ενώ τέσσερεις οικισμοί δεν έχουν καμία σύνδεση με το ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης.
Το σύνολο των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης του Δήμου Σταυρούπολης, είναι κατά πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό του Δήμου Ξάνθης και γίνεται από 120 πηγές που στο σύνολο τους βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία, από 22 Αντλιοστάσια και 34 δεξαμενές.
Σε αντίθεση με τα οξυμμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότεροι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, ο Δήμος Σταυρούπολης παραμένει βιώσιμος και οικονομικά εύρωστος με μηδενικο χρεος σε πιστωτικά ιδρύματα ( Τράπεζες και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων)
Είναι πραγματικά αξιοσημείωτος και μοναδικός ο τρόπος που ο φαινομενικά μικρός, ορεινός και μειονεκτικός αυτός Δήμος της Θράκης, κατάφερε να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατές πηγές χρηματοδότησης - από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους - ώστε να παρουσιάζει σήμερα έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σ’ ολόκληρη την χώρα.
Σημαντικές παράμετροι της αναπτυξιακής μας πολιτικής απετέλεσαν η συνεχής έρευνα και παρακολούθηση των εξελίξεων, η συγκέντρωση πληροφοριών, μελετών και τεχνογνωσίας, η διερεύνηση των πηγών χρηματοδότησης και η αγαστή συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων, την Περιφέρειας ΑΜΘ, την ΤΕΔΚ, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Αναπτυξιακή εταιρία Νομού Ξάνθης και τους λοιπούς φορείς.
Ο Δήμος Σταυρούπολης αναδεικνύει ένα ΝΕΟ μοντέλο τοπικής ανάπτυξης με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον με δράσεις που συντελούν στην προστασία της φύσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και τον περιορισμό της σπατάλης πρώτων υλών. Το Απρίλιο του 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ψήφισε Τοπικό Σχέδιο Δράσης κατά των Κλιματικών Αλλαγών το οποίο περιλαμβάνει και εφαρμόζει από τότε τις ενέργειες:
• Εξοικονόμηση ενέργειας από τα Δημοτικά κτίρια – καταστήματα – εγκαταστάσεις Φ.Ο.Π.
• Μηδενισμός συνημίτονου σε επαγωγικά φορτία για το μηδενισμό της αέργου ισχύος (συστήματα άντλησης πόσιμου και αρδεύσιμου νερού)
• Παρότρυνση Ιδιωτών για εξοικονόμηση ενέργειας
• Βιοκλιματικός σχεδιασμός έργων
• Ανακύκλωση Στερεών Αποβλήτων
• Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε έργα και δράσεις του Δήμου
• Παρότρυνση και βοήθεια προς Ιδιώτες έργων Α.Π.Ε.
• Διαχείριση Υδάτινων πόρων
• Βελτίωση και αξιοποίηση πηγών πόσιμου και αρδεύσιμου ύδατος
• Βιολογικοί καθαρισμοί αστικών λυμάτων
• Αξιοποίηση επιφανειακών υδάτων – κατασκευή μικρών ταμιευτήρων για άρδευση - χρήση σε κτηνοτροφικές μονάδες
• Προστασία δασών από τις πυρκαγιές και τη ρύπανση
• Διατήρηση της βιοποικιλότητας στην ευρύτερη περιοχή τόσο εντός όσο και εκτός των προστατευόμενων περιοχών
 
Επιπλέον δύο από τις μεγαλύτερες οικολογικές οργανώσεις τις πατρίδας μας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ. έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας και εγκατάστασης στο Δήμο μας.
Κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Σταυρούπολης οργάνωσε και εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, που περιλαμβάνει τη δημιουργία σημείων συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, μπαταριές, λαμπτήρες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τιγανέλαια, ογκώδη υλικά, ληγμένα φάρμακα κλπ) σε κάθε οικισμό καθώς και συνεχείς ενέργειες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των κατοίκων, με αποτέλεσμα την μείωση του όγκου των οικιακών απορριμμάτων του κατά 40% το 2009, καθιστώντας τον Δήμο Σταυρούπολης πρότυπο περιβαλλοντικών δράσεων για τη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Τέλος βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μεγάλα έργα στον τομέα του περιβάλλοντος, η εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στο Αχλαδόβουνο συνολικής ισχύος 30 MWATT (15 ανεμογεννήτριες των δύο (2) MWATT εκάστη) και η εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης με χρήση βιομάζας.
Τα έργα υποδομής (ύδρευσης, άρδευσης, ηλεκτροφωτισμού, επέκτασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου), συνεχίζουν να αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Δήμου και εξαιρετικά εφόδια μιας ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης, ικανής να αποτρέψει το μαρασμό και την περιθωριοποίηση της.
Συγκεκριμένα και ενδεικτικά αναφέρουμε την μέχρι σήμερα απορρόφηση αναπτυξιακών κονδυλίων από τον Δήμο μας:
• Γ΄ ΚΠΣ : 4.112.000,00€
• Εθνικό Πρόγραμμα Θησέας: 3.767.000,00€
• Ελλάδα 2004: 427.000,00€
• Λοιπά (ΥΠΕΣΔΑΑ, Υπ.Μακ.- Θράκης, ΕΠΠΕΡ, INTERREG): 1.000.000,00 €.
Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε και την από κοινού προσπάθεια που γίνεται με την ιδιωτική πρωτοβουλία προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή σε αγροτουριστικό προορισμό. Με την συνεχή πληροφόρηση και ενημέρωση από το Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών του Δήμου προς τους ιδιώτες έχουν αξιοποιηθεί διαφορά επενδυτικά προγράμματα με αποτέλεσμα σήμερα να λειτουργούν στην περιοχή 380 κλίνες οι οποίες έχουν πληρότητα πάνω από 110 ημέρες το χρόνο, ενώ προβλέπεται να διπλασιαστούν τα επόμενα πέντε χρόνια. Την προσπάθεια αυτή στηρίζει η Δημοτική Αρχή και με την προβολή της περιοχής και των επιχειρήσεων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό (την τελευταία τριετία πραγματοποιήθηκαν 450 δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και σε Μ.Μ.Ε. Πανελλαδικής εμβέλειας) καθώς και με τη συμμετοχή του Δήμου σε κλαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία και Ρωσία
Ο Δήμος Σταυρούπολης ανέκαθεν απετέλεσε και αποτελεί μία πολυπολιτισμική κοινωνία, με έντονο το προσφυγικό στοιχείο. Ήδη από την δεκαετία του ’20 η περιοχή μας υποδέχθηκε σημαντικού αριθμό προσφύγων από τον Πόντο και την Μικρά Ασία,
Η διατήρηση της Κοινωνικής Συνοχής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ενεργειών του Δήμου και γίνεται πράξη με την καθιέρωση νέων πρωτοπόρων δράσεων , όπως η δωρεάν παροχή ιατρικών εξετάσεων σε όλους τους πολίτες στα πλαίσια συμμετοχής στο Διαδημοτικό δίκτυο Υγείας, η χρήση τηλεϊατρικής με την συνδρομή της VODAFON (10 Δήμοι σε όλη την Χώρα), η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου που καθημερινά μεριμνά για την δωρεάν σίτιση, ένδυση και υπόδηση 70 οικογενειών, η λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Επενδύσεων το οποίο βοηθά όλους του Δημότες να αποκτήσουν την δική τους Επιχείρηση, η παροχή 70 θέσεων εργασίας στον Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα καθιστούν τον Δήμο τον Μεγαλύτερο εργοδότη της περιοχής, η δημοπράτηση 20 εργατικών κατοικιών και τριών κοινωφελών κτιρίων από τον ΟΕΚ για την στέγαση 20 δικαιούχων οικογενειών του Δήμου.
Προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν:
I. να μην διαταραχθεί η υπάρχουσα κοινωνική συνοχή σε μια μεθοριακή και ιδιαιτέρως ευαίσθητη περιοχή της χώρας
II. να αναδειχθεί σε πρωτοπόρος των προσπαθειών ανακοπής της πληθυσμιακής αιμορραγίας της ελληνικής υπαίθρου, μέσω της εφαρμογής ενός φιλόδοξου 10ετούς προγράμματος.
III. να εξασφαλίσει τα εχέγγυα για την διατήρηση της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και της πίστης των ακριτών - κατοίκων μας στον κρατικό μηχανισμό, κάτι που μόνο μία ανεξάρτητη, αποκεντρωμένη και ισχυρή τοπική διοικητική δομή είναι σε θέση να προσφέρει.
Άποψη μας είναι ότι ο Δήμος Σταυρούπολης πρέπει να ενισχυθεί έτσι ώστε να γίνει πρότυπο ανάπτυξης σε όλη την Βαλκανική και μέχρι τις Δημοκρατίες της Βαλτικής.
 
 2. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σταυρούπολης στο σημείο αυτό αισθάνεται την υποχρέωση να παραθέσει τις θέσεις της για την πορεία του τόπου τα επόμενα χρόνια λειτουργίας ως Δημοτική Ενότητα σύμφωνα με το Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ώστε να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η αναπτυξιακή διαδικασία
 
Η ανάπτυξη του Δήμου κατά την άποψη μας και έχοντας υπόψη το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» πρέπει να διαμορφωθεί γύρω από 5 άξονες.:
 
1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ
2. ΥΠΟΔΟΜΕΣ
3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
 
 
Οι θέσεις μας για κάθε άξονα έχουν ως εξής:
 
1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ
-Η Νέα Δημοτική αρχή καταρχάς στα πλαίσια λειτουργίας και επιμερισμού των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων θα πρέπει να διαμορφώσει την πολιτική διοίκηση ως εξής:
-Αντιδημαρχία 1η : Εξυπηρέτηση του πολίτη και των οικονομικών υποθέσεων – διοίκησης.
-Αντιδημαρχία 2η : Πολεοδομικών θεμάτων και τεχνικών υπηρεσιών.
-Αντιδημαρχία 3η : Ποιότητα ζωής, αισθητική της πόλης, δημόσια υγιεινή , διαχείριση υδάτινων πόρων και υποδομών ( δίκτυα κλπ.).
-Αντιδημαρχία 4η : Πολιτισμός, τουρισμός, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και κοινωνικής πολιτικής.
-Αντιδημαρχία 5η : Δημοτικές και τοπικές Κοινότητες, ανάπτυξη αγροτικών και κτηνοτροφικών περιοχών, αξιοποίηση φυσικού περιβάλλοντος (με έδρα την Σταυρούπολη).
- Σύνταξη και εφαρμογή νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.
-Εφαρμογή κοινού πλαισίου αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του.
-Εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης του συνόλου των οχημάτων του Δήμου.
-Ηλεκτρονική διαφάνεια και ψηφιακός Δήμος( Όλες οι αποφάσεις τόσο του Δ.Σ. όσο και της Δ.Ε. να αναρτώνται στο διαδίκτυο ).
-Δημιουργία Ηλεκτρονικού ΚΕΠ.
-Δημιουργία info kiosk για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη.
- Εγκατάσταση συστήματος παροχής ασύρματου δωρεάν internet στις έδρες των Τοπικών Κοινοτήτων.
-Δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Επενδύσεων.
-Προμήθεια πολυμηχανήματος για αποχιονισμό, πυροπροστασία, αποκλαδώσεις και απαθαμνώσεις .
-Τηλεδιαχείριση του Δημόσιου Φωτισμού σε όλο τον Δήμο.
 
2. ΥΠΟΔΟΜΕΣ
 
-Κατασκευή ανατολικού Αγωγού μεταφοράς πόσιμου ύδατος που θα συνδέει τα Κίτρινα Χώματα, το Λυκοδρόμιο , το Μ. Εύμοιρο, τον Γέρακα, το Πίλημα και σύνδεση αυτού με ενδιάμεση κατασκευή δεξαμενής .
-Κατασκευή δεξαμενών ύδατος και περιφράξεων αυτών όπου απαιτείται ( πχ Καστανίτη, Χαλέπι, κλπ).
-Εφαρμογή νέων συστημάτων και μεθόδων καθαρισμού του πόσιμου ύδατος ( πχ μέθοδος του διοξειδίου του χλωρίου).
-Αντικατάσταση του Αγωγού μεταφοράς ύδατος από Ιωνικό σε Νεοχώρι.
-Εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού στους οικισμούς Σταυρούπολης και Νεοχωρίου με την μέθοδο των τεχνιτών υγροτόπων.
-Βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου από όγδοο χλμ Εθνικής Οδού Ξάνθης – Δράμας έως Ορεστινή.
-Αποκατασταση του δρόμου από το Κάστρο της Καλύβας έως τον οικισμό Καλύβας.
-Βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου από την Εθνική Οδό Ξάνθης – Δράμας έως τον οικισμό Πίλημα και κατασκευή νέας γέφυρας πάνω από τον Κόσυνθο.
-Βελτίωση και ασφαλτόστρωση του Δρόμου Σταυρούπολη Κεχρόκαμπος – Ζαρκαδιά – Εγνατία Οδός( Εκπονείται η σχετική μελέτη από ανάδοχο μελετητική εταιρεία για λογαριασμό της Νομαρχίας Καβάλας) .
-Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος των όχθεων του ποταμού Νέστου για την προστασία των αγροτικών εκτάσεων.
-Εφαρμογή υπάρχοντος Διαχειριστικού σχεδίου Αξιοποίησης και εκμετάλλευσης χώρων αμμοληψιών στην παρανέστια περιοχή.
-Αξιοποίηση και ανάδειξη Δημαρχιακού Καταστήματος και του κτιρίου πρώην Κοινοτικού καταστήματος Νεοχωρίου τα οποία δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα χρηματοδότησης. ( σημείωση: Τα υπόλοιπα κτίρια έχουν προενταχθεί για αξιοποίηση σε προγράμματα όπως ΘΗΣΕΑΣ και Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007 - 2013).
-Μετατροπή του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Σταυρούπολης σε πρότυπο βιοκλιματικό και ενεργειακό κέντρο ( ενεργειακό πάρκο αγωγής) .
-Αναβάθμιση, επέκταση και μετατροπή του Δασικού Χωριού σε πρότυπο « ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ».
-Εγκατάσταση ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στα κτίρια των πρώην δημοτικών σχολείων Κάτω Καρυοφύτου και Σταυροχωρίου αντίστοιχα ( σε συνεχεία των μνημονίων συνεργασίας και εγκατάστασης που υπογράφηκαν μεταξύ του Δήμου Σταυρούπολης και των παραπάνω εταιρειών ).
-Έργα αποκατάστασης των χώρων και των οικημάτων του ΟΣΕ στο Νεοχώρι και την Σταυρούπολη με σκοπό την δημιουργία θεματικών πάρκων για την αισθητική αναβάθμιση και αξιοποίηση τους.
-Κατασκευή Δικτύου μονοπατιών για περίπατο στα οποία θα χρησιμοποιείται « ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ».
-Χρήση τηλεματικής για την ανάδειξη του σπηλαιολογικού τουρισμού και ανάδειξη της βιοποικιλότητας.
-Αγορά του κτιρίου του πρώην εργοστάσιου «ΤΖΩΝ ΦΙΛ ΕΛΛΑΣ» με σκοπό την αξιοποίηση του ως μόνιμος εκθεσιακός χώρος αγροτουρισμού η θεματικού πάκου ενεργειακής αγωγής.
-Δημιουργία eco – camping και κατασκευή ανοικτού θεάτρου για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών δράσεων.
-Δημιουργία παρόχθιων βάσεων στον ποταμό Νέστο για τα κωπήλατα μέσα
-Μελέτη για την τουριστική προβολή του Δήμου.
-Διαδημοτική συνεργασία με τον Δήμο Τοπείρου με σκοπό την ανακήρυξη της περιοχής των Στενών του Νέστου σε ΓΑΙΟΠΑΡΚΟ
 
3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
-Συνέχιση, επέκταση και ενδυνάμωση του προγράμματος ανακύκλωσης με την δημιουργία 50 κέντρων ανακύκλωσης σε γειτονιές και μεγάλους οικισμούς για ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου, σιδήρου, γυαλιού, κλπ.
-Τοποθέτηση σε όλα τα Δημοτικά, Δημόσια και ιδιωτικά καταστήματα και σχολεία κάδων ανακύκλωσης μπαταριών, λαμπτήρων, ηλεκτρονικού υλικού, μελάνι εκτυπωτών και φαξ.
-Τοποθέτηση κάδων συλλογής τηγανέλαιων σε όλα τα καταστήματα και τους ιδιώτες έτσι ώστε να μην καταλήγουν αυτά στον βιολογικό και δυσχεραίνουν την λειτουργία του.
-Προμήθεια 2.000 κάδων κομποστοποίησης και παραχώρηση τους σε ιδιώτες για την αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων ως εμπλουτισμένο χώμα για κήπους και γλάστρες.
-Αξιοποίηση των προϊόντων πρασίνου( Γκαζόν, κλαδιά κλπ) των δημοσίων και ιδιωτικών χώρων καθώς επίσης και των υπολειμμάτων των Λαϊκών Αγορών με την διαδικασία της κομποστοποίησης και ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης από τα νομικά πρόσωπα του Δήμου.
-Ειδική μέριμνα για τα βιομηχανικά και νοσοκομειακά απόβλητα.
-Χρήση ειδικής βιοδιασπώμενης σακούλας και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με όλους τους επαγγελματίες.
-Ενεργειακή μετατροπή του συνόλου των Δημοτικών οχημάτων για την χρήση φυσικού αερίου ως καύσιμο κίνησης.
-Επεξεργασία των προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων.
-Χρήση ειδικών κάδων για ογκώδη και βαρέα αντικείμενα όπως έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, κλπ.
-Έκδοση ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ για καθαρισμό χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ».
-Δημιουργία ποδηλατοδρόμων για την καθημερινή μετακίνηση των δημοτών
-Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων.
 
4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 
-Συνέχιση , ενδυνάμωση και επέκταση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ – ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΑΓΑΠΗΣ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθωρίου για την σίτιση 500 απόρων συμπολιτών μας.
-Αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και δυνατοτήτων (ΟΑΕΔ, Μερική Απασχόληση, Κατάρτιση ,κλπ ) για ανέργους, αθιγγάνους, παλιννοστούντες, οικονομικούς μετανάστες, κλπ.
- Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εφαρμογή Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης
-Εγκατάσταση και λειτουργία κομβίου τηλεειδοποίησης εκτάκτου ανάγκης SOS σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν.
-Αναβάθμιση των προγραμμάτων ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών(ΚΔΑΠ), Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων(ΚΗΦΗ), κλπ.
-Στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων ( μονογονεακές οικογένειες, ΑΜΕΑ, νεφροπαθείς , κακοποιημένες γυναίκες, κλπ) με ταυτόχρονη εφαρμογή προγράμματος μειωμένων δημοτικών τελών.
 
5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
 
-Αισθητική αναβάθμιση χώρων και οικισμών όπως Κάτω Καρυόφυτο, Σταυρούπολη, Πίλημα, ( κατόπι εφαρμογής σχετικής οδηγίας που κατατεθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ – Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωροταξίας) και ένταξη των δημοτών σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανακαίνισης των κατοικιών τους .
-Εφαρμογή αντίστοιχης μελέτης στους οικισμούς, Δαφνώνα, Νεοχωρίου , Άνω Καρυοφύτου και Πασχαλιάς για την ανάπλαση και αναβάθμιση των οικισμών και των ιδιωτικών κατοικιών και καταστημάτων.
-Διοργάνωση ετήσιου φεστιβάλ με την συμμετοχή όλων των συλλόγων στο χώρο τέλεσης των εορτών Νέστου στον Δαφνώνα το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την 15η Αυγούστου.
-Ενίσχυση και εδραίωση των εορτών πανελληνίας εμβελείας ( όπως των μανιταρόφιλων , κλπ).
-Φεστιβάλ μπίρας στην Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης
-Αναβάθμιση των λαογραφικών εορτών της Αποκριάς και Καθαρής Δευτέρας.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τις θέσεις μας, οι οποίες θέτουν τις βάσεις για έναν νέο, ισχυρό Δήμο , έτοιμο να ανταποκριθεί στις αναπτυξιακές προκλήσεις του μέλλοντος και φιλοδοξώντας να αποτελέσει πρότυπο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ
 
 
 
 
 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
 
ΠΙΝΑΚΕΣ ΩΡΙΜΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
 
 
1. ΘΗΣΕΑΣ
 
Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ 225.000,00 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
2 ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗΣ ( ΠΙΛΗΜΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΜΕΓΑ ΕΥΜΟΙΡΟ) 150.000,00 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
3 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ 45.000,00 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
4 ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ – ΡΕΜΑΤΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 150.000,00 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
5 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ Η΄ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ 185.000,00 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
6 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΥΨΟΥΜΕΝΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ 60.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
 
 
 
2. ΑΞΟΝΑΣ 3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007 -2013
 
Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1 ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 570.000,00 ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ
2 ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 250.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
3 ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 250.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
4 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ 300.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
5 ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ( ΜΥΛΟΙ ΑΣΒΕΣΤΟΚΑΜΙΝΑ, ΚΛΠ) 200.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
6 ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΡΥΟΦΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΩΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ 200.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
7 ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΙΣΑΙΑ - ΟΡΕΣΤΙΝΗ 250.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
8 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 150.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
 
 
 3. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
 
 Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 44.993,12 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
2. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 100.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
3. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΤΩ ΚΑΡΥΟΦΥΤΟΥ 35.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
4. ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ 45.000,00 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
5. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 90.000,00 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
6. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΙΣΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΚΑ
40.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
7. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΩ ΚΑΡΥΟΦΥΤΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ)
200.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
8. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡ0Ο ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
 200.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
 
 
 5. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
    
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 16 ΘΕΣΕΩΝ 40.000,00 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
 
 
 6. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 
1 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΙΚΡΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ 150 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ 60.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ( ΨΥΞΗΣ – ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ) ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΑΦΝΩΝΑ 15.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
3 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤΩΝ 10.000,00 ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
 
 
 
7. Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ( ΔΕΚΕ )
   
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΟ 14 ΞΑΝΘΗΣ – ΔΡΑΜΑΣ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΙΩΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΟΡΙΑ Ν.   ΔΡΑΜΑΣ  3.500.000,00 ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ
 
 
 
8. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ( ΟΕΚ )
   
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ 20 ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ 3 ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 5.500.000,00 ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
 
 

  
 
  Η Περιοχή
Σαλαμάνδρα
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης