Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Ενημέρωση

Εγκαίνια του Κλειστού Σκοπευτηρίου Δαφνώνα του Δήμου Σταυρούπολης
--2010-05-01

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, και ώρα 18.00, η αθλητική εγκατάσταση Σκοποβολής. του Δήμου Σταυρούπολης.
Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Ελλάδα 2004 συνολικού προϋπολογισμού 360.000,00€.
 
Είναι ένα σκοπευτήριο κλειστού τύπου για την πραγματοποίηση προπονήσεων και αγώνων αεροβόλων τυφεκίων και πιστολιών. Αποτελείται από δέκα θέσεις σκόπευσης και διαθέτει πλήρη οπλισμό και εξοπλισμό σκοποβολής, τηρώντας τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΣΚΟΕ. Διαθέτει χώρους διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής και αποθηκευσης καθώς επίσης και χώρους εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ. Καταλαμβάνει έκταση πέντε στρεμμάτων μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και το χώρο στάθμευσης.
 
Αποτελεί ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο για τη βόρειο Ελλάδα και σηματοδοτεί την ανάπτυξη του Αθλητικού τουρισμού στην περιοχή, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο πόλο έλξης επισκεπτών.
 
Το άθλημα της Σκοποβολής είναι ένα από τα εννέα αθλήματα, τα οποία περιελήφθησαν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Στη χώρα μας, το άθλημα της Σκοποβολής έκανε την εμφάνιση του στους πρώτους ανεπίσημους αγώνες που έγιναν το 1892 ενώ το 1894 περιλήφθει ως επίσημο αγώνισμα στο πρόγραμμα των αγώνων «Ελευθέρια» της Τήνου. Το 1827 ιδρύθηκε το πρώτο Σωματείο Σκοποβολής Ελλάδος με την επωνυμία «ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ ΠΥΡ» σημερινή Πανελλήνια Σκοπευτική Εταιρία ΜΚΟ.
 
Στο άθλημα αυτό δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας αρκεί να εγγραφούν σαν αθλητές σε κάποιο από τα πολλά Σωματεία Σκοποβολής και εν προκειμένω για την περιοχή μας στο Σκοπευτικό Όμιλο Δήμου Σταυρούπολης με έδρα το Δαφνώνα που ιδρύθηκε το 2000 και απαριθμεί σήμερα 20 μέλη.
 
Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Σκοπευτηρίου ο Δήμαρχος Σταυρούπολης ευχαρίστησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία αυτού του χώρου και ενέταξε τη υλοποίηση του στο πρόγραμμα Ελλάδα 2004, την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Ξάνθης για την πολύτιμη τεχνική τους συνεισφορά, το προσωπικό του Δήμου Σταυρούπολης και της Δημοτικής Επιχείρησης, τον Πρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου Δήμου Σταυρούπολης, κ. Σιδηρόπουλο Μηχάλη και τον Αντιπρόεδρο της ΣΚΟΕ, κ. Διμακάκο Αλέξανδρο, για τη συμβολή τους στην επιτυχή οργάνωση και αποπεράτωση του όλου έργου.
 

  
 
  Η Περιοχή
Πεταλούδα
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης