Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Ενημέρωση

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
--2010-03-08

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συμπληρώνει φέτος τα 100 της χρόνια. Στο διάστημα αυτό η γυναίκα με τους αγώνες και τις προσπάθειες της κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα της και να κατακτήσει στον κόσμο τη θέση που της αξίζει.
 
Η προσφορά της στην επιστήμη, στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική, στις τέχνες και τα γράμματα απέδειξαν τις δυνατότητες και ανέδειξαν τη δυναμική της.
Δυστυχώς, η 100η επέτειος συμπίπτει χρονικά με μια παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία πλήττει κυρίως τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.
Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα, πολυδιάστατος και πιο σύνθετος από ποτέ, την καθιστά πιο ευάλωτη στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε.
 
Σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές οφείλουμε να δείξουμε όλοι μας, ως άνθρωποι, ως κοινωνία και ως Δήμος πιο έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στη γυναίκα.
Να τη στηρίξουμε ώστε να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες από την κρίση η οποία στέκεται πιο επώδυνη για την ίδια.
 
Η στήριξη της γυναίκας με συγκεκριμένα μέτρα και αποτελεσματικές δράσεις δεν αποτελεί απλά μια ηθική υποχρέωση αλλά αναγκαία προϋπόθεση συλλογικής ανάπτυξης και προόδου της κοινωνίας μας.
Ο Δήμος Σταυρούπολης αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή της γυναίκας στην ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας.
 
Στέκεται πάντα στο πλευρό των γυναικών του Δήμου, αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, υλοποιεί την πολιτική των ίσων ευκαιριών, τις βοηθά να βελτιώσουν τη θέση τους και να απελευθερώσουν δυνάμεις δημιουργίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου»
 

  
 
  Η Περιοχή
Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης