Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Τουριστικό τρενάκι στο Δήμο Σταυρούπολης


Ο τουρισμός στις μέρες μας τείνει να γίνει ο πιο διαδεδομένος τρόπος ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα για τις περιοχές όπως ο Δήμος Σταυρούπολης αποτελεί μια πολύ αισιόδοξη προοπτική ανάπτυξης και σημαντικότατη πηγή εσόδων.
Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως, κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη θεωρούμε την ολοένα ποιοτική ενίσχυση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών για την προσέλκυση και ικανοποίηση συνεχώς περισσότερων επισκεπτών.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας για την ανάδειξη και την αξιοποίηση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, που δεν είναι άλλα από τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό της πλούτο, ο Δήμος Σταυρούπολης προέβη στην αγορά (με χρηματοδότηση του προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ”) και λειτουργία Τουριστικού Τρένου αποτελούμενου από μηχανή και δύο βαγόνια συνολικής χωρητικότητας 40 ατόμων.
Με τη χρήση του Τουριστικού συρμού θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις σε ένα δίκτυο τουριστικών διαδρομών στους αρχαιολογικούς χώρους, σε σημεία πολιτιστικού, ιστορικού, αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και σε περιοχές φυσικού κάλλους.
 

  

 
  Η Περιοχή
Δημαρχείο
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης